"Az-buki" National Publishing House
Ministry of Education and Science
Wikipedia
  • Login
  • Registration
Filosofiya-Philosophy
Няма резултати
Вижте всички резултати
  • Home
  • About the journal
  • Submit your manuscript
  • Editorial Board Members
  • Contents
  • Guidelines
    • Guide for Authors
    • Reviewer's Guide
  • Publishing Ethics
  • Contact
  • Subscribe now
  • en_US
  • Home
  • About the journal
  • Submit your manuscript
  • Editorial Board Members
  • Contents
  • Guidelines
    • Guide for Authors
    • Reviewer's Guide
  • Publishing Ethics
  • Contact
  • Subscribe now
  • en_US
Няма резултати
Вижте всички резултати
Filosofiya-Philosophy
Няма резултати
Вижте всички резултати
Home Новини Новини 2019 Брой 2, 2019

Споделеното изкуство на храната

v.genkov@azbuki.bg от v.genkov@azbuki.bg
10-01-2019
in Брой 2, 2019
A A

Единадесетокласници с усет към изобразителното изкуство овладяват тънкостите на гравирането на плодове и зеленчуци в Професионалната гимназия по хранене и туризъм в Пловдив. Обединени в клуб по карвинг, те усвояват роденото в Тайланд преди повече от 600 години изкуство. Учениците използват характерните за сезона плодове и зеленчуци, за да развихрят въображението и да майсторят неповторими декорации за аранжиране на маси по време на вечери, коктейли, фирмени партита или празнични събития. Преди месец техните изделия събраха погледите на посетителите по повод годишнина на известен хипермаркет. А сред последните им впечатляващи изделия е българка в сватбена носия от тиква.
„Най-трудно се прави лице, това е все едно да изваеш скулптура. Отне ни два дни, докато го оформим, но усилията си заслужаваха. Аксесоарите на главата изработихме от морков и ряпа, а за плитки нанизахме и червено цвекло. Нужни са невероятна фантазия и усет, за да знаеш от кой продукт какво можеш да получиш“, обяснява преподавателят по технология на кулинарните изделия Галина Банкова, която е ръководител на клуба.
За да насърчи учениците си да се развиват в професията, директорът на гимназията Марияна Маджирова дава началото на инициативата „Споделеното изкуство на храната“. Тя кани в кухнята и в учебния ресторант именити бивши кадри за майсторски класове. Ученици и шеф готвачи приготвят заедно истински кулинарни шедьоври, като вариации на пилешко, телешки стек с манатарки, чийзкейк и бутикови торти.

Четете повече в бр. 2, 10 – 16 януари 2019 г.

Your Image Description

Свързани статии:

Училище със СПА център? Може! Default ThumbnailНа топло и светло за по-малко пари Програма „Спортен час“ насърчава деца и студенти към физическа активност Министър Галин Цоков разпореди проверка на Начално училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Оряхово

Уважаеми читатели, в. „Аз-буки“ и научните списания на издателството може да закупите от НИОН "Аз-буки":

Address: София 1113, бул. “Цариградско шосе” № 125, бл. 5

Phone: 0700 18466

Е-mail: izdatelstvo.mon@azbuki.bg | azbuki@mon.bg

Научните списания се продават и в книжарница „Сиела“ – подлез на Ректората на СУ „Св. Св. Климент Охридски“.

Address: София 1000, бул. „Цар Освободител“ №22

Tags Училище

Последвайте ни в социалните мрежи

Viber
shareTweet
Previous article

Щурмувахме връх Мусала от хижа „Мусала“, или за употребата на кавички при приложенията

Next article

Chemistry, Number 1/2019, Volume 28

Next article

Chemistry, Number 1/2019, Volume 28

Академичната акредитация – прозрачност без граници

Евтимиеви наследници

Евтимиеви наследници

Последни публикации

  • Сп. „Философия“, книжка 1/2025, година XXXIV
  • Годишно съдържание на сп. „Философия“, година XXXII
  • Philosophy, Number 4/2024, Volume 33
  • Philosophy, Number 4s/2024, Volume 33
  • Philosophy, Number 3s/2024, Volume 33
  • Philosophy, Number 3/2024, Volume 33
  • Philosophy, Number 2/2024, Volume 33
  • Philosophy, Number 1/2024, Volume 33
  • Годишно съдържание на сп. „Философия“, година XXXI
  • Сп. „Философия“, книжка 4/2023, година XXXII
  • Сп. „Философия“, книжка 3/2023, година XXXII
  • Philosophy, Number 3s/2024, Volume 33
  • Philosophy, Number 2/2023, Volume 32
  • Philosophy, Number 1/2023, Volume 32
  • Annual contents of Filosofiya-Philosophy 2022
  • Philosophy, Number 4/2022, Volume 31
  • Philosophy, Number 3/2022, Volume 31
  • Philosophy, Number 2/2022, Volume 31
  • Philosophy, Number 1/2022, Volume 31
  • Годишно съдържание на сп. „Философия“, 2021 г.
  • Philosophy, Number 4/2021, Volume 30
  • Philosophy, Number 3/2021, Volume 30

София 1113, бул. “Цариградско шосе” № 125, бл. 5

+0700 18466

izdatelstvo.mon@azbuki.bg
azbuki@mon.bg

Полезни линкове

  • Къде можете да намерите изданията?
  • Вход за абонати
  • Home
  • Contact
  • Subscribe now
  • Projects
  • Advertising

Az-buki Weekly

  • Вестник “Аз-буки”
  • Subscribe now
  • Archive

Scientific Journals

  • Strategies for Policy in Science and Education
  • Bulgarian Language and Literature
  • Pedagogika-Pedagogy
  • Mathematics and Informatics
  • Natural Science and Advanced Technology Education
  • Vocational Education
  • Istoriya-History journal
  • Chuzhdoezikovo Obuchenie-Foreign Language Teaching
  • Filosofiya-Philosophy

Newsletter

  • Accsess to public information
  • Условия за ползване
  • Профил на купувача

© 2012-2025 Национално издателство "Аз-буки"

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
en_US
bg_BG en_US
  • Login
  • Sign Up
Няма резултати
Вижте всички резултати
  • Home
  • About the journal
  • Submit your manuscript
  • Editorial Board Members
  • Contents
  • Guidelines
    • Guide for Authors
    • Reviewer's Guide
  • Publishing Ethics
  • Contact
  • Subscribe now
  • en_US

© 2012-2025 Национално издателство "Аз-буки"